یکشنبه , ۱ مهر ۱۳۹۷
خانه / آموزش عکاسی / اموزش عکاسی پرتره در شب

اموزش عکاسی پرتره در شب

اموزش عکاسی پرتره در شب

اگر عکاسی پرتره خود را به نور روز محدود کنید، شانس گرفتن تعداد زیادی از عکس های فوق العاده را از دست خواهید داد. شما با مطالعه مقاله اموزش عکاسی پرتره در شب می توانید با کنترل کامل نور در محیط، عکسبرداری کنید و یا با استفاده از دوربین اتوماتیک تصاویر پرتره بهتری خلق کنید.

فلاش دوربین را از حالت اتوماتیک خارج کنید

اگر از دوربین خود در حالت اتوماتیک استفاده نمائید، شاهد یکی از این دو رویداد خواهید بود؛ با فلاش خاموش یک عکس blurry و تار خواهید داشت، چون در طول شب دوربین نیاز به مدت زمان نوردهی بیشتری دارد.

یا با فلاش روشن، که دوربین سرعت شاتر را محدود کرده و سوژه عکس کاملاً روشن است درحالی که پس زمینه سیاه شده، و این یک وضعیت از دست رفته است بخصوص اگر بخواهید ترکیبی دلپذیر از سوژه با پس زمینه داشته باشید.

shooting-a-portrair-at-night-auto

حالت صحنه شبانه (Night Scene Mode)

خوشبختانه اکثر دوربین ها دارای مجموعه ای از حالت های صحنه مفید هستند. حالت هایی همچون M برای دستی و P برای برنامه وجود دارند.

همچنین حالت هایی با شکل کوه یا sprinter می توانید مشاهده کنید که شما باید حالت شب را که معمولاً ماه و ستاره در کنار یک آدمک نمایش داده می شود، را پیدا کنید. این حالت اجازه نوردهی طولانی تر با فلاش روشن را می دهد.

Night-portrait-night-scene-mode

حالت را تنظیم نمائید و به یاد داشته باشید که نوردهی طولانی تر شده و دوربین باید ثابت نگه داشته شود، برای این منظور از سه پایه استفاده کنید که در ثبت تصویر منظره در شب ضروری است.

فلاش سوژه را مهار می کند اما برای جلوگیری از transparent و پشت نما شدن سوژه، باید دوربین تکان نخورد و شات به خوبی انجام شود. در غیر اینصورت سوژه تار و محو می شود، همانند عکاسی از روح. گاهی اوقات بجای حالت صحنه شب از Slow Synchro استفاده می شود.

shooting-a-portrair-at-night-slow-synchro

نورپردازی سوژه

برای کنترل کامل نور روی سوژه عکس، شما نیاز به استفاده از نوری غیر فلاش دوربین دارید.

این نور حتماً فلاش نیست بلکه می تواند نور خیابان یا مغازه ها باشد و یا یک نور پیوسته همچون LED باشد که با خود آورده و در زاویه مناسب به سوژه تابانده اید.

برای داشتن فلاش جدا از دوربین نیاز به یک ماشه و کلید جهت روشن کردن فلاش دارید. اگر شما یک فلاش همانند Godox-V850II با گیرنده داخلی داشته باشید، نیاز به یک ماشه بی سیم XT-16 یا X1 دارید. همچنین نیاز به یک پایه یا شخصی برای نگه داشتن فلاش و تاباندن آن در سمت ایده آل شما.

پس زمینه

پس زمینه برای رندر شدن روی سنسور تنها به نوردهی طولانی تر نیاز دارد.

اگر می خواهید از تار شدن پس زمینه جلوگیری کنید، استفاده از سه پایه را پیشنهاد می کنم. حتی با سه پایه می توانید ISO بالاتر انتخاب کنید تا سرعت شاتر کاهش یابد.

shooting-a-portrair-at-night-2

گرفتن عکس

اولین گامی که نیاز به انجام آن دارید اینست که چقدر از شات در فوکوس می خواهید. یک دیافراگم گسترده مانند f2/8 به این معناست که پس زمینه خارج از فوکوس خواهد بود، اما با کاهش سرعت شاتر امکان نوردهی پس زمینه ایجاد می شود. زمانیکه از فلاش استفاده می کنید، سرعت شاتر برای سوژه مهم نیست؛ بنابراین در ابتدا شما باید سوژه را بدرستی نوردهی نمائید.

دیافراگم و ISO خود را تنظیم کنید، ۴۰۰-۸۰۰ باید خوب باشد. اگر از لنز استفاده می نمائید، می توانید دیافراگم گسترده تری داشته باشید. سرعت شاتر می تواند کمتر از ۱/۲۰۰ باشد.

نکته: اگر شما نتوانید بدرستی فوکوس کنید، از چراغ گوشی خود بر روی چهره جهت روشن شدن کافی برای فوکوس استفاده کنید، سپس لنز را به فوکوس دستی تغییر دهید.

فلاش خود را روی سوژه با قدرت کمتری همچون ۱/۳۲ یا ۱/۱۶ قرار دهید، یک عکس بگیرید و آنرا چک کنید، اگر سوژه بیش از حد روشن بود قدرت فلاش را کاهش و اگر تاریک بود آنرا افزایش دهید و در نهایت اگر همچنان در پایین ترین تنظیم فلاش باز هم بیش از حد روشن بود، فلاش را به نقطه دور تری از سوژه جابجا کنید.

shooting-a-night-portrait-shutter-speed-01

ایده های پس زمینه

پس زمینه شما می تواند یک ساختمان جالب، یک پل و یا حتی یک خیابان باشد. برای یک دید عالی جایی پر از نور پیدا کنید. با یک دیافراگم کم عمق، این خارج شدن از فوکوس فوق العاده به نظر می آید.

Night-portrait-bokeh-03

گرفتن عکس با استایل

با مرتب کردن مو و ظاهر مدل و انتخاب لباس شیک و مناسب می توانید عکس بهتری بگیرید. شما می توانید از دوستان و لباس قرضی برای انجام کار حرفه ای و نمایش بهتر استفاده نمائید.

shooting-a-portrait-at-night-2

در ادامه عکسی انتخاب کردم تا تکنیک شبیه سازی صحنه شبانه با نورپردازی را بررسی کنیم.

shooting-a-portrait-at-night-car

این عکس شامل پس زمینه نیست، ولی سعی شده حس یک جاده شلوغ را خلق کند. در واقع این خودرو در یک جاده بدون ترافیک قرار گرفته و دو نور از جلو و عقب خودرو نورپردازی شده است.

حالا وقت آن رسیده بیرون بروید و شروع به عکس گرفتن کنید، چراغ LED به همراه داشته باشید و یا حتی یک پنل Godox LEDp 120c می تواند باشد. دوربین خود را از حالت اتوماتیک و خودکار خارج کرده و کنترل بیشتری در اختیار بگیرید.

نقد مطلب
  • کیفیت توضیحات
درحال ارسال
امتیاز شما به مطلب 5 (2 امتیاز)

مطلب پیشنهادی

عکاسی حرفه ای

آموزش عکاسی حرفه ای ری شهر

بهترین آموزش های عکاسی ری شهر مربوط به چه عناوینی است؟ عکاسی در ری شهر …

دیدگاهتان را بنویسید

ایران شاسی دیجی عکس ارتباط با ما